Anna Ciesielska

Podziel się na:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Email this to someone
email

Anna Ciesielska

Anna Ciesielska, autorka trzech książek: Filozofia zdrowia, Filozofia życia oraz Filozofia smaku, jest magistrem technologii żywności. Studia ukończyła na Akademii Rolniczej w Poznaniu. Właściwe odżywianie jest pasją całego jej życia. Zdobyta na uczelni wiedza i własne doświadczenia utwierdziły ją w przekonaniu, że musi kontynuować poszukiwania we wszystkich dostępnych publikacjach traktujących o wpływie żywienia na zdrowie człowieka.

Jej niepokorny charakter, ogromna dociekliwość i chęć poznania prawdy o prawidłowym żywieniu zaowocowały odkryciem. Mając za sobą wiele chorób natrafiła na medycynę chińską i jej prawa. Mogła pomóc sobie, rodzinie oraz wielu znajomym. Efekty przeszły jej najśmielsze oczekiwania. Doszła do szokujących wniosków, że na stan naszego zdrowia mają wpływ nie witaminy, sole mineralne, ale natura pożywienia.

Swoją niezwykłą wiedze autorka przekazuje nie tylko na szkoleniach i warsztatach niekonwencjonalnego żywienia, ale także prowadząc w Poznaniu Centrum Zdrowego Żywienia, do którego po radę i pomoc przychodzą alergicy, zawałowcy, chorzy na cukrzycę, nadciśnieniowcy, nadmiernie otyli, kobiety z chorującymi dziećmi.

Autorka niezależnie od praktyki w zakresie prawidłowego żywienia prowadzi awangardowe prace badawcze. Współpracując z doktorem nauk medycznych – Andrzejem Frydrychowskim z Gdańska – specjalistą od akupunktury opracowuje zależności między chorobami, a jakością pożywienia. Praca ta posłuży zarówno skutecznej diagnozie jak i terapii.

Autorka pragnie, aby mądrość współczesnej medycyny połączyć z właściwą profilaktyką i mądrością w żywieniu oparta na szacunku dla praw natury. Tolerancja, życzliwość, pogoda ducha i radość są echami ludzi zdrowych i szczęśliwych. Zadaniem książek Anny Ciesielskiej jest uczynić ich właśnie takimi.